Ahaks






Image hover
Saturday, November 10, 2012 | 11:19 PM | 0 Students
Assalamualaikum and Hai 


Image hover tu apa? Okay, korang cuba pergi alihkan cursor dekat gambar atas. Gambar tu jadi cerah kan? Soooo, saya nak buat tutorial untuk itu hari ni. Btw ini untuk pengguna blogskins/template classic only dalam bahasa melayu sahaja.

First step
  • Klik dahsboard > Template > Edit HTML
  • Tekan Ctrl+F serentak dan cari code ni </style>  
Second step
Copy code kat bawah ni
/*------ IMAGE ANIMATION------*/
img, a img { border: 0px;  opacity: .75; filter: alpha(opacity=100); -o-transition: opacity 1.5s linear; -webkit-transition: opacity 1.5s linear; -moz-transition: opacity 1.5s linear; }
img:hover, a:hover img {opacity: 100; filter: alpha(opacity=100); -o-transition: opacity 1s linear; -webkit-transition: opacity .8s linear; -moz-transition: opacity 1.5s linear; }
Paste code ni dekat atas </style> . Preview and save. Done! Kalau nak cari blog original saya, klik sini