Ahaks






Dissable right click {Without message}.
Saturday, January 19, 2013 | 4:24 AM | 0 Students

Hello there, try this tutorial. Its for your privacy. Maybe?

Classic Template/Blogskins

copy code di bawah and paste sebelum <body>

Simple/Denim template

Template > Layout > Add gadget > HTML Java Script . Copy code di bawah.

<script language=JavaScript><!--//edit by unwanted
var message="";///////////////////////////////////function clickIE4(){if (event.button==2){alert(message);return false;}}function clickNS4(e){if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){if (e.which==2||e.which==3){alert(message);return false;}}}if (document.layers){document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS4;}else if (document.all&&!document.getElementById){document.onmousedown=clickIE4;}document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")// --></script>

Okay, try your best!


Cursor.
| 4:04 AM | 0 Students

Hello! Harini saya nak bagi tutorial about cursor. Yelah saya nak bagi, takkan pinjam. Kalau pinjam kena bagi balik. Haaa, gittuw. Okay, lets see the step.

Mula-mula korang kena bukak begini dashboard > Template > EditHTML. Press ctrl + f serentak then search body { . Haa, now copy code di bawah.

cursor: url(URL CURSORS), progress;
Warna merah tu ganti dengan kod cursors.

Dah faham? Ok good. Now saya telah sediakan beberapa cursor yang omeyy omeyy. Boleh amik tak perlu komen. 

http://2.bp.blogspot.com/-xN68cugZJ1g/ThmbIS9kH4I/AAAAAAAAAn4/A5YJA13Mc-w/s1600/redribbonz.png
http://2.bp.blogspot.com/-nx8IVmugYsQ/ThbqgAGxENI/AAAAAAAABY0/xnUZ6hotkD4/s1600/strawberryz.png
(http://3.bp.blogspot.com/-rM-HhoRCOws/ThbqgZgI8DI/AAAAAAAABY4/eSznshifRv0/s1600/treez.png)
http://3.bp.blogspot.com/-XHata6iTwRI/Thbqfh6BOnI/AAAAAAAABYs/kE0fWlxIjwM/s1600/moustachez.png
http://2.bp.blogspot.com/-gGGDDIDXJbE/Thbqe_15swI/AAAAAAAABYk/zSNcxrl4Su8/s1600/applez.png
 http://1.bp.blogspot.com/-31jFTOxE0CE/Thbqg4ICqaI/AAAAAAAABY8/lyic3xj0p4M/s1600/umbrellaz.png

Okay, just this I can give. Btw try it! Have fun. Thanks to akak Aziera

Image hover
Saturday, November 10, 2012 | 11:19 PM | 0 Students
Assalamualaikum and Hai 


Image hover tu apa? Okay, korang cuba pergi alihkan cursor dekat gambar atas. Gambar tu jadi cerah kan? Soooo, saya nak buat tutorial untuk itu hari ni. Btw ini untuk pengguna blogskins/template classic only dalam bahasa melayu sahaja.

First step
  • Klik dahsboard > Template > Edit HTML
  • Tekan Ctrl+F serentak dan cari code ni </style>  
Second step
Copy code kat bawah ni
/*------ IMAGE ANIMATION------*/
img, a img { border: 0px;  opacity: .75; filter: alpha(opacity=100); -o-transition: opacity 1.5s linear; -webkit-transition: opacity 1.5s linear; -moz-transition: opacity 1.5s linear; }
img:hover, a:hover img {opacity: 100; filter: alpha(opacity=100); -o-transition: opacity 1s linear; -webkit-transition: opacity .8s linear; -moz-transition: opacity 1.5s linear; }
Paste code ni dekat atas </style> . Preview and save. Done! Kalau nak cari blog original saya, klik sini


Auto New Tab
Wednesday, November 7, 2012 | 9:02 PM | 0 Students
Assalamualaikum and Hai 

Harini saya nak buat post "Auto New Tab" ramai tanya, macam mana saya punya post bila bukak dia new tab, so saya akan buat tutorial. Dulu saya ajar dekat kawan saya, face to face. Tapi tak gheti-gheti jugak. Haih, parah-parah. Hope, korang faham and berjaya dengan sendiri. Haha

First Step

Untuk classic Template/Blogskins copy code dekat bawah dan paste sebelum </body>

Untuk simple/denim template: Layout > Add gadget > HTML/Javascript and copy code dekat bawah ni.

<script type="text/javascript" language="javascript">var arr = document.getElementsByTagName("a"); //get all links in the pagefor(var i = 0; i < arr.length; i++){if(arr[i].href.indexOf("URL") < 0 //not links that are 'inside' blog&& arr[i].href.indexOf("javascript:") < 0) //not javascript linksarr[i].target = "_blank";}</script>
Done! Okay, please leave your comment and semoga berjaya!