Ahaks






Auto New Tab
Wednesday, November 7, 2012 | 9:02 PM | 0 Students
Assalamualaikum and Hai 

Harini saya nak buat post "Auto New Tab" ramai tanya, macam mana saya punya post bila bukak dia new tab, so saya akan buat tutorial. Dulu saya ajar dekat kawan saya, face to face. Tapi tak gheti-gheti jugak. Haih, parah-parah. Hope, korang faham and berjaya dengan sendiri. Haha

First Step

Untuk classic Template/Blogskins copy code dekat bawah dan paste sebelum </body>

Untuk simple/denim template: Layout > Add gadget > HTML/Javascript and copy code dekat bawah ni.

<script type="text/javascript" language="javascript">var arr = document.getElementsByTagName("a"); //get all links in the pagefor(var i = 0; i < arr.length; i++){if(arr[i].href.indexOf("URL") < 0 //not links that are 'inside' blog&& arr[i].href.indexOf("javascript:") < 0) //not javascript linksarr[i].target = "_blank";}</script>
Done! Okay, please leave your comment and semoga berjaya!