Ahaks






How to download and use blogskin
Monday, October 8, 2012 | 9:29 PM | 0 Students

Assalamualikum & Hye 

For the first time saya buat tutorial and saya sangat happy. Saya buat sebab ramai orang tanya saya macam mana blog saya lain dari yang lain. Ok, saya menggunakan blogskin. Memang banyak yang menarik dah sangat cantik, cute & many more. Ok, cara-caranya :-

step1
firtsly pergi http://www.blogskins.com . Then dia akan keluar home. Macam ni. Tekan pada gambar untuk besar ok. 


Then, boleh pilih mana yang korang suka. Saya ada beberapa cadangan blog

Sebernanya ada banyak lagi, tapi korang cari lah sendiri. Hihi

step2
Then, kalau dah jumpa skin yang korang minat, korang scroll ke bawah sikit, ada bahagian ACTION dekat bawah, macam ni 


1. Perkataan preview it tu, korang boleh tengok skin tu macam mana.
2. tekan blogger main untuk download skin yang korang pilih.

Step3
Design > Edit HTML > then scroll ke bawah sikit, click Revert To Classic Template. Lepas dah tukar classic template, buang semua code-code yang tersedia, gantikan dengan code yang korang download tadi. 

Step4
Pandai-pandai lah korang edit & SAVE. Tadaaaa!