Ahaks






Billy music player
Monday, October 8, 2012 | 10:13 PM | 0 Students
Assalamualikum and hye 

Untuk pengetahuan semua, ramai yang dah guna billy music player jadi untuk keterangan lanjut, sila follow tutorial ini untuk lebih menarik. 

  • Pergi ke billy music player 
  • Isi ruang kotak yang kosong tu dengan URL MUSIC kesukaan korang. 
  • Kalau tak tahu nak amik url music tu dekat mana, boleh pergi sini 
  • Tekan Generated Code (ada dekat bawah yang tempat letak lagu) 
  • Copy code dekat bahagian template
  • Preview & SAVE. 
Okay, kepada sesiapa yang kurang faham atau tak faham jangan risau. Saya akan buat step by step untuk yang Generated Code & URL Music. Ok, lets start the tutorial. 

Step1
seacrh lagu yang korang suka dekat situ, contohnya "Some Night-Fun". Dah? okay, tekan dekat lagu tu, dah tekan, scroll bawah sikit ada HTML embed kan? Korang amik URL Music dekat situ. 


http://media.irondj.net/mix/file/26225/Some_Nights_-_Fun_-_Official_YouTuber_Music_Video_-_Jake_Coco___Friends_-_on_iTunes-_www_flvto_com_.mp3


Step2
Paste url tadi dekat billy MP. Letak lah seberapa banyak lagu yang korang nak. Nak meriah kan blog korang kan? Suka hati korang, takda halangan. 



copy code yang dah generate tadi, then preview and SAVE!